Pages

Thursday, April 19, 2007

Abtologi Cerpen Dan sajak

Antologi Cerpen Dan Sajak

Saya kira, ini adalah hadiah bersempena Ulang Tahun Kelahiran saya yang ke-26 tahun. Antologi Cerpen dan Sajak, "Cinta Dan Rona Kinanah (CDRK) telah terbit dan telah mula dipasarkan di Mesir pada hari ini. Ini adalah antologi cerpen saya yang ketiga telah diterbitkan oleh Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir. Alhamdulillah dan terima kasih kepada mereka yang terlibat dalam usaha menerbitkan CDRK.

Antologi cerpen dan sajak ini turut menghimpunkan penulis-penulis Malaysia Timur Tengah seperti Amiza Khusyri, A. Ubaidillah, Asyrafdini, dan Nuralana.

Sekilas Bicara CDRK

Antologi Cinta dan Rona Kinanah, sebuah antologi cerpen dan sajak yang menghimpunkan 16 cerpen dan 10 sajak daripada sejumlah 15 penulis daripada Universiti Al-Azhar Mesir, Universiti Mu'tah Jordan dan Universiti of Jordan, THK, Jordan. Sebanyak 9 cerpen telah berjaya menembusi surat khabar dan majalah tanah air, manakala selebihnya adalah karya segar yang terpilih. Antologi ini mengungkap pelbagai tema dan persoalan dan ditulis oleh sekelompok penulis dengan latar belakang pengajian agama.

Dipasarkan di Mesir, Jordan dan Malaysia.

Harga Mesir - LE 6
Harga Malaysia - RM6 (tidak termasuk kos penghantaran) / RM 11 (termasuk penghantaran)
Harga Jordan - hubungi= asyraffdini@yahoo.com
untuk makluman harga.

Penjualan di Mesir sudah bermula sekarang, di Jordan sebaik saja antologi ini tiba ke sana, dan di Malaysia mulai akhir Julai, berdasarkan tempahan. Pembeli di Malaysia perlu membuat tempahan awal supaya stok mencukupi.

Untuk maklumat lanjut, layari

Kata-Kata Blurb

"Karya mereka rata-ratanya intim dengan isu semasa dan antarabangsa, berlatarkan dalam dan luar negara, ketara terpelihara moralnya, sarat dengan dakwah menyeru kepada yang makruf dan mencegah yang mungkar, dan pastinya berdenyut selari dengan nafas Islami. Antologi cerpen dan puisi ini adalah bukti kebangkitan para penulis berpendidikan Timur Tengah."
- Zaid Akhtar –

"...karya penulis berpendidikan Timur Tengah lebih rencam, murni, kaya dengan unsur tauhid dan dakwah. Kehadiran mereka amat dialu-alukan agar dapat memperkasa sastera Islam."
- Norizan Muslim, Editor Tunas Cipta –

"Saya tidak menjanjikan anda akan santai menelaah 16 cerpen dan 10 puisi ini atau tidak juga mudah mengimbas hasil tukangan 15 penulis seperti yang sering anda ulangi apabila membelek helaian novel popular atau selayang pandang membaca puisi cinta di majalah hiburan."
- Mohd Nazmi Yaakub, Pengantar


"Kebangkitan penulis-penulis ini perlu didakap, diberi perhatian dan diterima dengan lapang dada oleh semua pihak."
- Amiza Khusyri Yusof, Penyusun I –

"Kita berharap gelombang kebangkitan penulis Timur Tengah akan semakin gagah, sekaligus mempamerkan kesannya. Dengan sedikit kerendahan hati, barangkali, antologi ini, Antologi Cinta dan Rona Kinanah, adalah antara langkah-langkah pertama menuju ke arah itu."
- Mohd Zaki M.Noor, Penyusun II -

No comments: