Pages

Monday, June 27, 2005

CATATAN

Selesai sudah Kolokium AKAR yang pertama untuk musim Saifi ini. Majlis berjalan lancar dan tenang. Namun saya agak keletihan dan tidak bersemangat seperti selalu kerana waktu tidur tidak mencukupi. Alhamdulillah pembentangan kertas kerja 'Karikatur Suatu Presentasi Ringkas' oleh Sdr A.Ubaidillah Alias amat memuaskan. Di sana telah menemukan saya bakat-bakat terpendam dalam bidang ini. Cuma ada sesuatu yang melucukan dikalangan peserta, melukis gambar pengarah AKAR... Sdr pengarah disindir dan diperli sekaligus. Sdr pengarah hanya tersenyum... Slot 'Apresiasi Karyawan' juga menarik. Sekitar jam 3.00ptg baru saya berpeluang pulang ke penginapan.

Hari ini saya menerima buah tangan daripada seseorang. Dia adalah seorang adik yang saya kenal sebagai seorang yang pemalu dan merendah diri. Saya rasa terharu atas pemberiannya. Melihat wajahnya buat saya teringat pada angah (adik lelaki saya). Sudah lama saya tidak berbual dengan angah melalui corong telefon. Setiap kali saya menghubungi keluarga angah pasti sudah tidur kerana penat bekerja di siang hari. Namun saya rasa gembira kerana angah sekarang semakin matang dan bertanggungjawab kepada keluarga.

Esok dua jam selepas subuh saya akan bertolak ke Kaherah. Insya-Allah, semoga selamat sampai ke destinasi. Jam sepuluh pagi akan menghadiri mesyuarat KELAP di rumah Negeri Sembilan. Sudah lama tidak pulang ke rumah negeri. Sesekali pulang boleh bertukar suasana sambil-sambil berwisata mencari idea baru. Lusa pula ramai rakan-rakan senegeri akan pulang bercuti ke tanahair. Hari yang berikutnya saya ada agenda yang perlu dilunasi. Saya masih belum dapat menyempurnakan artikel untuk SKEMA kerana komputer buat ragam. Sekejap ok sekejap tidak. Seingat saya sehingga kini sudah lebih sepuluh kali saya setup windows dan sudah empat kali tukar mainbord baru. Sekarang ini floppy disk pula buat hal. Emm...ini semua nak menghabiskan duit sayalah ni.
Petang ini saya menerima cenderahati kenang-kenangan daripada seorang rafik. Terima kasih, kerana rafik yang baik adalah cermin untuk diri kita dan rafik juga adalah pemandu menuju impian dan cita-cita.

No comments: